Σαλόνι 2

Αυστηροί κανόνες υγιεινής

Η Θεραπευτική  τηρεί επιμελώς τους αυστηρούς κανόνες υγιεινής και τα πρωτόκολλα ασφαλείας που ορίζονται από τους οργανισμούς υγείας σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο.

Ενδεικτικά, το προσωπικό τηρεί όλους τους κανόνες προστασίας της υγιεινής, υποβάλλεται σε τακτικά τεστ για τον ιό SARS -COV -2 και σε συστηματικούς ελέγχους υγείας για να μην θέτει σε κίνδυνο τους επισκέπτες καθώς η ασφάλεια των ασθενών αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα

Διαρκής αποστείρωση και μέτρα ασφαλείας

Η συνεχής αποστείρωση και απολύμανση των εγκαταστάσεων από πιστοποιημένα και εξειδικευμένα συνεργεία, καθιστούν τη Θεραπευτική ως ένα άνετο και ασφαλές περιβάλλον για να νιώσει ο επισκέπτης εμπιστοσύνη.

Η μονάδα αιμοκάθαρσης, πέρα από το εξειδικευμένο και πεπειραμένο προσωπικό που διαθέτει, εξασφαλίζει την ασφάλεια των νεφροπαθών και των συνοδών τους, με τη διαμόρφωση ειδικών χώρων για όσους νοσούν από COVID 19 ή άλλες ασθένειες καθώς και την χρήση ξεχωριστού ανελκυστήρα για την ασφαλή μετακίνηση τους εντός των εγκαταστάσεων της μονάδας.

Αρχιτεκτονικό

Για τη διατήρηση της υγείας και ασφάλειας των επισκεπτών
πραγματοποιούνται οι παρακάτω ενέργειες:

  • Πλήρης και εξονυχιστική αποστείρωση των μηχανημάτων έπειτα από κάθε συνεδρία
  • Ενδελεχής έλεγχος του κυκλώματος αιμοκάθαρσης για μικροβιακό φορτίο, 4 φορές ετησίως
  • Τακτικός χημικός έλεγχος της σύνθεσης του διαλύματος κάθαρσης (επεξεργασία νερού) από πιστοποιημένα εργαστήρια
  • Εβδομαδιαίος έλεγχος των νεφροπαθών με την μέθοδο rapid test για τη νόσο COVID 19 και διενέργεια PCR test σε περίπτωση ύποπτων συμπτωμάτων ή επαφής με θετικό κρούσμα
  • Ειδικά διαμορφωμένοι χώροι για τους επισκέπτες και αυστηρή εφαρμογή των πρωτοκόλλων ασφαλείας